“Als je voeding-intuïtie goed werkt, dan heb je geen adviezen en tips meer nodig.”

De beste voeding is die voeding die perfect aansluit op je eigen behoeften. Maar wat als je intuïtie niet meer goed werkt?  Bijvoorbeeld door jarenlang bepaalde diëten en trends te hebben gevolgd, die je uiteindelijk geen goed hebben gedaan?

Hoe merk je dat je lichaam behoefte heeft aan een ander voedingspatroon?

 • je hebt al veel voedingsstijlen geprobeerd maar geen enkel voedingsstijl werkte echt voor jou
 • je volgt een ‘gezonde’ voedingstrend maar je voelt je er toch niet prettig bij
 • je bent klaar met alle tegenstrijdige adviezen en wilt eindelijk weer weten wat voor jóu goed werkt
 • je bent vaak moe, eventueel direct na het eten
 • je hebt veel trek in zoetigheid
 • je hebt het continu te koud of juist veel te warm, of je schommelt tussen beide heen en weer
 • je voelt je niet goed gevoed en verzadigd
 • je spijsvertering verloopt onrustig en onregelmatig (buikpijn, opgeblazen gevoel, onregelmatige stoelgang etc.)
 • je bent klaar met het opvolgen van strikte menuplannen
 • je hebt geen zin meer om je blindelings vast te klampen aan een specifieke voedingsplan
 • jij wilt (weer) je eigen expert worden op het gebied van voeding.

Eén afspraak voor je gezondheid en onafhankelijkheid

Het voedingsadvies van pakket 1 bestaat uit één consult van 120 minuut. Tijdens het consult meet ik tot welk stofwisselingstype je behoort. Via een speekseltest detecteren we je eventuele intoleranties. Vervolgens brengen we je gezondheid in kaart. Op welk vlak heb je meer evenwicht nodig? Welke voedingsmiddelen werken goed en minder goed voor jou?

Jouw wensen en voorkeuren zijn het uitgangspunt. Je krijgt direct een voedingsadvies in boekvorm, helemaal afgestemd op jouw aandachtspunten volgens TCM en op jouw individuele stofwisselingstype.

Na dit consult kun (en mag) je zelf aan de slag. Mocht je op een later moment nog enkele vragen hebben, dan kun je natuurlijk altijd een mini-consult boeken. Als je na een tijdje wilt weten hoe het staat met je voedingsintoleranties, dan kun je ook een losse hertest boeken.

Hoor je bij de mensen die liever een stok achter de deur hebben. En die sowieso graag naar een tijdje nog een keer een check willen laten doen? Dan kun je beter gaan voor pakket 2. Pakket 2 is inclusief de hertest van de voedselintoleranties.

het passende boek voor jouw stofwisselingstype

Hoe lang duurt het consult?

Het uitgebreide consult duurt 120 minuut.

Kan dit consult ook online?

Ja zeker. Dit vraagt een alleen klein beetje meer voorbereidingstijd. De voedsel intolerantie test stuur ik per post naar je op. Je kunt de test dan zelf afnemen. Dit gaat met een wattenstaafje via je speeksel in het wangslijmvlies. Vervolgens maken we een afspraak voor een gesprek van 120 minuut via beeldbellen.

Jouw winst

 • je krijgt een anamnese volgens de Chinese geneeskunde: we houden rekening met alle factoren die volgens de TCM duiden op balans (of onbalans); bijvoorbeeld je slaap, je spijsvertering, je energie, je gevoelde lichaamstemperatuur
 • je energetische voedingsintolerantie worden in kaart gebracht door middel van een wangslijmvliestest
 • je weet welke voedingsmiddelengroepen niet zo goed voor je werken – en hoort direct welke alternatieve voedingsstijl er is
 • je kent je stofwisselingstype: eindelijk weet je welke verhoudingen en soorten vet, koolhydraten en eiwit goed voor je werken
 • je huidige eetgewoonten zijn uitgebreid gescreend wat betreft de voor jou geschikte en minder geschikte voedingsmiddelen
 • je ontvangt een boek boordevol adviezen voor jouw stofwisselingstype:
  • uitgebreide toelichting van je stofwisselingstype
  • uitgebreide toelichting van de passende voedingsmiddelen
  • tips voor gerechten, snacks, moeilijkheden onderweg
  • overzicht van voedingsmiddelen en voedingsgewoonten die je gezondheid goeddoen
  • ruimte om je vooruitgang bij te houden
 • je hebt een duidelijk en werkbaar kader om je lichaam in balans te brengen en te houden
 • je voedingsintuïtie keert terug: je kunt er steeds beter op vertrouwen
 • uiteindelijk krijg je complete onafhankelijkheid van alle voedingstrends en diëten
 • je eet volgens jouw stofwisselingstype en kunt precies aanvoelen wat goed voor jou is.

Kun je aan één consult genoeg hebben?

De meeste klanten hebben ook aan één afspraak genoeg. Dit zijn vooral klanten die al een tijdje bezig zijn met voeding (op welke manier dan ook). Als voeding volledig nieuw terrein voor je is en je gewend bent om vooral met zakjes en pakjes te koken, dan is het waarschijnlijk lastiger (maar niet onmogelijk) om in één keer alle tips en adviezen te behappen.

Aan pakket 1 heb je meer dan genoeg als:

 • je al kennis hebt van voeding
 • je eventueel zelf al eerste tips hebt gekregen via je acupuncturist
 • iemand bent die dingen snel oppakt: schouders eronder!
 • je zelfstandig aan de slag kunt gaan – uiteraard krijg je hiervoor een duidelijke handleiding.

Wanneer ben je bij mij NIET op het goede adres?

 • als je standaard lijsten met bijvoorbeeld calorieën en weekmenu’s verwacht
 • als je niet bereid bent om zelf aan je gezondheid te werken
 • als je het liefst één bepaald dieet of een voedingstrend wilt (blijven) volgen
 • als je niet bereid bent om ten minste een paar keer peer week te gaan koken
 • als je niet open staat voor een frisse kijk op en een nieuwe aanpak van voeding
 • als je midden in een emotioneel moeilijke fase zit
 • bij eetstoornissen, zoals anorexia, binge eating, etc.
 • als je zwanger bent; boek in dit geval een mini-consult
 • als je jonger bent dan 18 jaar
 • als je midden in een extreem stressvolle en emotioneel moeilijke fase zit (soms zit het hem simpelweg niet in de voeding maar in stressvolle omstandigheden).

Je investering

Pakket 1 “het uitgebreide consult” kost € 275.

Eerst nog meer vragen?

Ik vind heel belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten – en wat niet. Lees daarom eerst de antwoorden bij de FAQ. Mocht je twijfelen, stuur een email met je vragen. Het is voor beide de kanten belangrijk dat er een match is. Soms is die er simpelweg niet en dan kunnen we niet samenwerken. Dat is ook helemaal prima.  

Afspraak maken

Maak een afspraak via email info@juttakoehler.nl of het contactformulier. Graag niet via whatsapp (heb ik niet meer) of facebook (daar kijk ik niet zo vaak). Voor een face-to-face consult kun je met name op maandag, donderdagochtend en (soms) op woensdag terecht. Online consulten kunnen op de overige (werk)dagen. Tussen deze dagen in is er ook af en toe ruimte mits ik geen seminars, bijscholingen of telefonische consulten geef.

Afspraak annuleren
Als je een afspraak bij mij boekt dan reserveer ik voldoende tijd voor jou.  Dat heeft invloed op hoeveel klanten ik kan aannemen. Tot 48 uur van tevoren kun je een uitgebreid consult verzetten of annuleren. Anders breng ik € 80,- in rekening.

Waar moet je zijn voor het uitgebreide consult?

Mijn kantoor bevindt zich bij Centrum Sarvata in Nijmegen. Sarvata ligt op 12 minuten loopafstand vanaf station Nijmegen Centraal.

Ervaringen

Anne

In september 2019 heb ik bij jou een consult gehad en hierbij wil ik even laten weten dat ik er veel aan heb gehad! Ik merk grote veranderingen waaronder dat ik super veel energie heb, mijn gemoedstoestand veel vaker goed is en ik geen last meer heb van ‘brain fog’. Ik eet geen koolhydraten en fruit meer en mis deze ook helemaal niet, wat ik nooit had verwacht! Bovenal is mijn doel behaald en heb ik al vrij snel mijn menstruatie gehad! Wat een inzichten heb ik gekregen waar ik super veel baat bij heb, dankjewel daarvoor!

Anne (stofwisselingstype: rood-vlees- en vet-type)

Meer tonen Minder tonen

C.B.

Inmiddels eet ik al een paar weken volgens jouw aanwijzingen en het bevalt me heel goed. Mijn buik is stukken rustiger geworden en ik voel me echt stukken beter. En het is eigenlijk goed te doen. Het mooie is dat mijn trek naar zoet helemaal verdwenen is, dus de eerste kilootjes beginnen er af te gaan. Fijne bijkomstigheid!

C.B.

Meer tonen Minder tonen

Charlotte S.

Het is nu bijna een jaar geleden dat ik bij Jutta was voor een voedingsconsult. Na 20 jaar vegetarisch/vegan te zijn geweest voelde ik dat mijn lijf behoefte had aan vlees, maar ik durfde er niet zo goed aan toe te geven (milieu, identiteit, ideeën over vlees, etc.). Ik bleek het spijsverteringstype ‘actieve nomade’ te zijn wat zegt dat mijn lichaam juist behoefte heeft aan vet en dierlijke eiwitten. Het advies van Jutta heeft me echt geholpen om hierin naar mijn lichaam te gaan luisteren, en mijn ideeën over wat ‘gezond’ zou zijn wat te laten varen. Zo eet ik nu praktisch geen fruit meer, minder groente, en juist meer dierlijke vetten en eiwitten. Ik merk dat het me rust geeft.

Waar ik de afgelopen jaren ontzettend veel met voeding, gezondheid en mijn gewicht bezig was, en ook de hele dag door at, is er nu meer rust ontstaan in mijn lijf en mijn hoofd. Het blijft een proces, maar ik groei meer en meer richting het durven luisteren naar mijn lijf in plaats van mijn ideeën. Hoe meer rust ik ervaar in mijn eten, hoe beter ik ook in staat ben om dingen te laten staan waar mijn lichaam eigenlijk geen behoefte aan heeft, en hoe makkelijker het is om dingen als koffie en brood te laten liggen.

Ik ben ontzettend dankbaar voor de inzichten van Jutta en de aandachtige begeleiding tijdens het consult en de nazorg. Het heeft mij enorm geholpen om mijn lichaam weer meer voelen en te voeden. Het blijft een proces, en dat mag, maar dit heeft er wel ontzettend aan bijgedragen. Jutta, dank je wel!

Charlotte S. (februari 2022)

Meer tonen Minder tonen

E. en D.

Toen we in februari bij jou vertrokken hebben we besloten om onszelf wat tijd te geven om jouw adviezen eigen te maken. Mijn vrouw heeft jouw bouillon helemaal opgemaakt en in het begin komkommer en meloen gegeten om haar verlangen naar koud eten en drinken te verminderen. Ze is gestopt met door de weeks koffie drinken, gluten en lactose. De gevolgen zijn voor haar goed merkbaar. Ze heeft geen behoefte meer aan koud eten en drinken, haar eczeem/ psoriasis is zo goed als weg en ze heeft geen pijn meer aan haar gewrichten. Ik had niet veel klachten, maar merkte na het bezoek aan jou dat ik eten eindelijk weer leuk ging vinden i.p.v. lastig. Ook koken ben ik leuker gaan vinden. Vaak staan we nu naast elkaar te koken, wat erg gezellig is!

E. en D.

Meer tonen Minder tonen

Echtpaar

Het resultaat dat wij bij mijn man zien is dat hij iets is afgevallen, ondanks dat wij dus niet meer op de koolhydraten letten. Heerlijk  resultaat!! En bij mij dat ik minder moe ben, had het eigenlijk nog niet zo in de gaten hoe moe ik eigenlijk was c.q. ben. Een goed gevuld gevoel heb en bijna niet de behoefte heb om nog extra dingen tussendoor te eten.

Echtpaar, mei 2021

Meer tonen Minder tonen

Francis

Ik wil je hartelijk bedanken voor jouw bijdrage aan het verhogen van mijn vruchtbaarheid.  Zonder jou zou onze dochter  mogelijk niet zijn gekomen.  We zullen het nooit weten… Bedankt voor jouw meedenken en voor je advies rondom een gezonde levensstijl qua voeding.  In het nieuwe jaar zal ik ook jouw tips ter harte nemen als onze dochter gaat eten.
Francis (41 jaar)

Meer tonen Minder tonen

H.J.

Na mijn hele leven alles te hebben gegeten en dat helemaal prima te vinden, ging ik op mijn 28e vegetarisch eten. Na een half jaar veranderde dat in een volledig veganistisch eetpatroon. Het startte vanuit milieu-oogpunt, daarna werd het dierenleed belangrijk en uiteindelijk was het voor een ontwikkelde eetstoornis prettig om een groot deel van voeding te kunnen mijden. Het veganistisch leven voelde super goed. Ik kon genieten van eten, het voelde een stuk gezonder en ik deed geen levend wezen kwaad.

Na 1,5 jaar kreeg ik klachten. Weinig energie, slecht slapen, een grijze huid en ik menstrueerde niet meer. Wat ik ook deed, ik was altijd moe en had altijd honger. Ik kon niet langer dan 3 uur zonder eten en had altijd energierepen of nootjes bij de hand voor het geval dat. In oktober 2018 kreeg ik van mijn moeder een workshop van Jutta cadeau. We hebben een dag stilgestaan bij de verschillende stofwisselingstypen en hoe je eigen eetpatroon is. Zo leerde ik dat warm (gekookt) eten goed voor mijn spijsvertering was. Bij de uitleg over de verschillende stofwisselingstypen kwam een simpel voorbeeld: stel dat je te horen krijgt dat je ontbijt eieren met spek is, zou je dat willen? Per stofwisselingstype zou dat anders zijn (granen-eters worden hier niet enthousiast van, rood-vlees-en-vet-eters wel). Het water liep me direct in de mond toen ik daar aan dacht. Daar schrok ik van, want dat wil ik helemaal niet eten.

En toch had ik er heel veel zin in! Met mijn moeder heb ik het er over gehad, en ze bood me aan mijn stofwisselingstype te laten meten. Dat consult vond plaats in november 2018. Eerlijk gezegd wist ik ergens al wel wat de uitslag zou zijn, maar ik ben er blanco ingegaan.

Ik bleek een stofwisselingstype te hebben dat goed gaat op rood vlees en vet. Dat blijkt mijn lichaam nodig te hebben. En dat waren precies de dingen die ik al heel lang niet meer had gehad. Jutta vertelde mij dat ik ermee kon doen wat ik wilde. Dit betekende niet dat ik dit ook moest doen. Maar ik wilde het proberen. Ik wilde ondervinden hoe het zou zijn als ik zou gaan eten zoals mijn stofwisseling nodig had. Dus dat heb ik gedaan. Afspraak was 3 maanden proberen en dan kijken hoe nu verder. En dat heb ik geweten. Binnen 2 dagen voelde ik me heel anders. Ik zat vol. Het leek alsof ik al heel lang niet meer had geweten wat vol zitten betekende. Na 2 weken voelde ik me vol energie, ik had weer kleur in mijn gezicht, ik voelde me sterk en sliep een stuk beter. Na een maand had ik mijn menstruatie terug. Uiteraard veranderde mijn lichaam ook. Ik kreeg weer vet op mijn lijf en kwam aan. Het voelde alsof ik terug ging naar de persoon die ik eigenlijk ben (de persoon voor ik vegetarisch ging eten). En dat voelde fantastisch.

Na de proefperiode was het voor mij duidelijk: ik heb dierlijke producten en vet nodig. Ik kon ook accepteren dat het voor iedereen anders is, en dit nou eenmaal bij mij past. Nu ben ik bezig met kijken hoe dat voor mij kan werken, op gebied van wat ik nodig heb en mijn morele besef. Dat is het lastigst. Sowieso is alles biologisch, maar daarmee ben ik er nog niet. Ik blijf onderzoeken hoe ik dit kan doen, maar zal nooit meer teruggaan naar een vegetarisch of veganistisch eetpatroon.

H.J., 2019

Meer tonen Minder tonen

Joke

Het is ongeveer 3 maanden geleden dat ik bij jou was. En het gaat super goed met mij. Ik geniet heel erg van mijn ene kopje koffie maar het is niet eens meer noodzakelijk. Dat ik daar tegenop zag, he!

Ik heb alle hitte en gluten uit mijn voeding gehaald. En ik ben tot rust gekomen. Ik doe het prima op 3 maaltijden en soms in de middag een tussendoortje. Bedankt voor de tip van de bloem. Mijn glutenvrije suikerloze appeltaart is heerlijk, na even oefenen!

Ik heb overdag geen trek meer. En heb minder voeding nodig. Mijn energielevel is gedurende de hele dag stabiel! Heel fijn om te ervaren, geen namiddag dip meer.

Mijn slapen gaat ook goed. Soms nog wat onrustig maar te herleiden door misschien toch teveel stress. Ben beter gaan voelen dus merk dat ik sneller gestrest ben dan ik zou verwachten. Denk ook doordat ik mijn opgejaagdheid uit de voeding kwijt ben dat ik hier meer zicht op heb.

In het weekend neem ik nog wel eens brood.. Doe dan gezellig met mijn man mee. Maar dat is ’s nachts wel bezuren door rusteloze benen.

De Reishi vind ik heerlijk. Heb verder geen idee of dit wat doet of niet. Maar vooral in het begin hielp het mij door te weten dat ik dat kreeg in plaats van koffie. Maar het momentje rust na de maaltijd is heel fijn.

Daarnaast heb ik zin in colletjes en ’s nachts wat warms. Dit herken ik absoluut niet van mezelf. Mooi om te zien wat voeding doet.

Ik ben je heel dankbaar voor alle uitleg en de uitgebreide handleiding met tips. Ondertussen ben ik ook het boek van Barbara Temelie, goed in je vel met de 5 elementen aan het herlezen. Puzzelstukjes vallen mede door mijn eigen ervaring. Nou een lang bericht. Nogmaals dankjewel.

Joke, november 2020

Meer tonen Minder tonen

M. Hormes

Het is inmiddels ruim 7 weken geleden dat ik bij je kwam voor het uitgebreide consult. Naast dat ik het bezoek als zeer integer en prettig heb ervaren, heeft het me ook heel erg blij gemaakt. Vanaf dag 1 kon ik goed uit de voeten met de voedingsadviezen en de ‘nieuwe’ manier van eten. Of moet ik zeggen ‘oorspronkelijke’ manier van voeden van mijn lichaam?

Het is gegaan zoals jij verwachtte op basis van je meting. Ik heb geen moeite met drie maal daags warm gekookt/gebakken eten. Ik voel me senang, ik voel me rustig en ik voel me zacht van binnen. Geen kortademigheid en opgeblazen gevoel meer. Geen uitgeput ploffen op de bank als ik ’s avond thuiskom uit m’n werk, maar energiek! Zelfs na een drukke dag. Geen enkele behoefte aan suiker of zoet.

De biologische kippenhartjes blijven nog een uitdaging voor me, want op de biologische markt vliegen ze de kraam uit in alle vroegte, want er zijn blijkbaar meer liefhebbers zoals ik! Het lukt me goed om de juiste producten te vinden en creatief te koken. De recepten voor kippenhart hoop ik nog te bedenken voor op jouw lijstje.

Inmiddels ben ik ook 7 kilo lichter geworden in deze afgelopen periode, wat natuurlijk fijn is. Er is dus van álles  gaande in mijn lichaam.

Nou Jutta, dat zijn voor nu de belangrijkste bevindingen wat mij betreft. Bedankt dat je me op het spoor van mijn eigen spijsverteringstype hebt gezet. Mijn lijf en mijn leven is rustiger, zachter, vrediger en gelukkiger!

M. Hormes (rood-vlees-en-vettype)

 

Meer tonen Minder tonen

M. Smit

Ik was op 23 september jl bij jou voor een lang consult. Ik ging weer bij je weg met een hoofd dat duizelde door alle informatie. Maar wat vond ik het ook allemaal interessant! Ik ben cold turkey direct omgegaan naar de nieuwe manier van eten (incl. glutenvrij) en ik kan alleen maar zeggen: geweldig! Het was eerst natuurlijk erg wennen, en ik heb nog nooit zo veel en vaak pannen moeten afwassen 🙂 maar nu weet ik eigenlijk al niet meer beter.

• mijn hoofd is helder
• ik slaap heerlijk
• ik kan mij voor het eerst in lange tijd weer af en toe ontspannen
• ik heb geen opvlieger meer gehad, helemaal weg!
• ik haal vrijer adem
• ik laat geen stinkwindjes meer en mijn ontlasting ziet er normaal uit. De eerste twee weken voelde het ook alsof mijn darmen zich opschoonden.
• ik heb geen behoefte meer aan snoepen of snacken tussendoor.
• iemand zei tegen mij dat ik anders uit mijn ogen kijk (ontspanning?)

Ik ben ook erg blij met je boek waar alle principes helder in zijn uitgelegd en de recepten zijn heerlijk (de basmatirijst met adukibonen mmmmm). Bij sommige gerechten (bijv de soep van aardappelen shii-takes en ik maak m met kip) voel ik letterlijk dat er iets gebeurt in de “milt” (op een goede manier hoor).

Het was even een investering allemaal maar ik ben ervan overtuigd dat dit me gaat helpen om weer beter te worden en om op een gezonde manier te kunnen blijven functioneren.

Dank je wel Jutta, ik vind je geweldig!

Meer tonen Minder tonen

Mariëlle

Ik was in september bij je en sindsdien eet ik met veel plezier vet en eiwitten. Al die dingen die ik zo lekker vond, maar waarvan ik dacht dat ik er beter niet teveel van kon eten. Met wat ik nu eet, voel ik me lekker, warm, energiek en echt verzadigd. Mijn kinderen zijn er ook dol op. En ik ben vanzelf  iets minder gaan eten dan 3-4 weken geleden.
Ik val nu kilo’s af en mijn lichaam verandert van vorm. Daar ben ik heel blij mee. Vroeger smeerde ik olie of crème op mijn huid, maar dat is nu niet fijn meer. Mijn huid zuigt het niet meer op zoals eerder. Het is niet meer nodig. Heel fijn 🙂

Mariëlle (rood-vlees-en-vettype)

Meer tonen Minder tonen

Marije en Corné

Sinds ruim 12 jaar eten we koolhydraat beperkt. Veel groente, wat vlees en vis en af en toe wat aardappelen of pasta. Geen pakjes of zakjes, alles puur en zelfgemaakt. Ik voelde me er best goed bij maar miste energie. De afgelopen jaren kreeg ik meer last van mijn buik, de onrustige buik werd steeds vaker buikpijn en hoe weinig, veel of gezond ik ook at, de 5 kilo die me in de weg zat ging nooit weg.
Mijn man heeft een niet-werkende schildklier en worstelde altijd met zijn gewicht. Echt leuk vond hij het etende leven dan ook niet want ondanks alle groente, veel bewegen, nooit meer ’s avonds een drankje met iets lekkers viel hij niet af. Bij elke hap had hij een schuldgevoel, zeker als hij iets lekker vond.
Ik had wat blogs van Jutta gelezen en wilde graag mijn stofwisselingstype laten bepalen. Mijn man wilde ook mee omdat hij weet dat ik er van hou om dingen samen te doen.  Vrij snel konden we samen terecht bij Jutta. Mijn man blijkt een rasechte “Inuit” te zijn en zijn stofwisseling kan het beste voeding halen uit vlees. Liefst rood vlees, of zelfs rauw als hij dat wil. Waar ik griezel bij zo’n uitspraak beginnen zijn ogen te glimmen.

Ik kreeg daarentegen te horen dat mijn maaltijden voor 50% uit gezonde koolhydraten moeten bestaan. Verder raadde Jutta ons beide aan om gluten te vermijden en daarnaast 3 maanden heel strikt geen melkproducten te eten, daarna konden we eventueel een klein beetje geiten- of schapenkaas toevoegen.
Jutta’s uitleg klonk aannemelijk en duidelijk en ook al kostte het wat moeite om onze ideeën over wat gezond eten is bij te stellen, we zijn er vol voor gegaan.

Blijkbaar is gezond eten anders voor mijn man dan voor mij. Binnen een paar dagen was ik van mijn buikpijn af. Mijn man viel in een paar maanden tijd moeiteloos 13 kilo af. Hij eet veel meer en bovenal: hij eet met plezier èn geniet gerust ’s avonds van een drankje met een goeie droge worst. Zijn lunch kan zomaar bestaan uit een halve ribeye met wat groente en een appel als toetje. Alle milieu- en dierenwelzijn redenen om geen vlees te eten zijn weggevallen tegenover zijn gezondheid. Gelukkig is er ruim keus uit goed, gezond vlees van dieren die een mooi leven geleid hebben. Bijzonder is dat hij voor het eerst in 20 jaar zijn schildkliermedicatie met wel 25% moet verminderen van de internist.

Naast het elimineren van gluten en melkproducten ben ik koolhydraten gaan toevoegen zoals rijst, aardappelen, zoete aardappelen enz. Ik vind het heerlijk, ik heb meer energie en wonder boven wonder smelten mijn vervelende kilootjes ook weg.

Dus dank Jutta: je doet mooi werk!

Marije en Corné (stofwisselingstypes: Zen-Master oftewel gebalanceerde type & de Gedreven Nomade oftewel het snelle rood-vlees-en-vet-type), augustus 2021

Meer tonen Minder tonen

Melissa

Het is al weer even geleden sinds ik bij je ben geweest. Ik wilde je toch even mailen met een leuk berichtje. Ik kwam bij je, ook omdat ik last heb van een traag werkende schildklier. Omdat ik geen medicatie wilde slikken, wilde ik andere dingen proberen. De waarden waren zo, dat het nog net verantwoord was niks te slikken. Dus ging ik eten volgens je advies en heb ik elke 4 weken een shiatsu behandeling.

De waarden waren afgelopen mei 7,8 TSH. In augustus heb ik nogmaals bloed laten prikken, toen was de waarde 7,6. Lichte verbetering dus, wel voelde ik me toen al zo veel beter. Helaas zag je het nog niet terug in de waarden.

Afgelopen week (januari 2020) heb ik weer bloed laten prikken en de waarde was toen 4,8!! (Normaal waarden zijn 2-4,5) Ik vind het echt super fijn dat nu ook de waarden bevestigen hoe ik me voel. Ik wil je hartelijk bedanken voor het advies! Ik had nooit kunnen denken dat het op zo’n relatief korte termijn zo veel beter zou zijn.

Melissa B.

Meer tonen Minder tonen

Roel

Een kort verslag van de resultaten van de change in voeding.
1. Stoelgang
Ik denk dat ik een jaar of 15 last heb gehad van mijn stoelgang. Ik zat zeker 3-5 keer per dag op de wc om te poepen en zelden was het hard. Sinds ik gestopt ben met gluten en geen koffie meer drink is mijn stoelgang zoals het hoort.
2. Sportprestaties en spierherstel
Toen ik bij jou kwam, had ik veel last van langdurig spierpijn na het sporten en kon ik bij lange na niet de kracht zetten die ik zou moeten kunnen. Ik had letterlijk soms een week spierpijn na een normale workout. In die tijd at ik bijna geen vlees als ook geen eiwitten. In die tijd deed ik ook aan vasten. Mijn energie was op zich prima, maar wel met schommelingen (in die tijd dronk ik ook nog koffie).
Na het consult bij jou ben ik drie keer per dag warm gaan eten. Weer dagelijks vlees en veel vet en eiwitten.
In een mum van tijd (denk twee weken) was ik weer berensterk en had ik normale spierpijn van een dag. Mijn focus en energie gedurende de dag was stabiel.
Dus nog bedankt voor je wijsheid.

Roel (roodvlees-en-vet-type), november 2021

Meer tonen Minder tonen

S. Manzoni

Ik was op in juli 2019 bij jou op consult. Ik ben heel tevreden met het resultaat! Ben mijn maag/darmklachten kwijt! Wat ik ook heel fijn vind, dat de opgeblazen buik verdwenen is.

De fine-tuning vind ik nog moeilijk! Ook mijn kop koffie s’ morgens met hete melk mis ik nog steeds. Ik neem nu, op een enkele dag, de koffie nog wel. Verder ben ik zover, dat zuivel en gluten geen deel meer uitmaken van mijn voeding. Tenzij het verstopt in een product zit, waar ik niet bij stil stond.

Veel meer energie, dus kortweg tevreden!

Meer tonen Minder tonen

Sandra

Vorig jaar, in mei 2019, ben ik bij jou op consult geweest. Mijn voedingspatroon heb ik behoorlijk aangepast en het effect is zeker merkbaar. Veel en veel minder hoofdpijn, ik herstel sneller na sport of hoofdpijn, meer energie en men zegt dat ik er gezonder uit zie in mijn gezicht. Dankjewel voor je adviezen!

Meer tonen Minder tonen