Kinderwens en voeding

Sluiten

Kom er ook bij!

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Zo kun je al lezend iets voor je gezondheid doen. Als WELKOMSTCADEAU ontvang je mijn E-BOOK ‘Weg vermoeidheid – In 5 stappen meer energie met de Chinese voedingsleer’.

06/01 2014

In het oude China bereidden stellen zich meer dan twee jaar lang voor op de komst van een kindje. Doel was een sterk en gebalanceerd lichaam om de conceptie en de zwangerschap zo soepel mogelijk te laten verlopen. De traditionele Chinese geneeskunde (TCM) heeft een ongelooflijk grote kennis als het gaat om het verhogen van vruchtbaarheid en het aanpakken van ziektes van de baarmoeder.

 

Jessica Lucas-Koehler.www5elementenvoeding.nl
(c) Jessica Lucas-Koehler; www.5elementenvoeding.nl

TCM-expert Angela C. Wu beschrijft met mooie woorden hoe de TCM kijkt naar ‘klimaat’ in de baarmoeder: ‘Onthoudt goed: kleine zaadjes hebben een harmonieus en evenwichtig klimaat nodig om wortels te schieten en te gedijen – noch te warm, noch te koud, noch te droog noch te vochtig’.

Met voeding kun je dit klimaat doelgerich en effectief beïnvloeden. De 5-elementenvoeding is  onmisbaar ter ondersteuning bij (onvervulde) kinderwens. In een eerder nieuwsbrief heb ik al verteld over de baarmoeder als ‘paleis van het kindje’ en hoe je het klimaat in dit paleisje door middel van voeding kunt beïnvloeden. Zie paleis van het kindje

Wil je nog meer weten over de betekenis van de 5-elementenvoeding voor de vruchtbaarheid, kom dan naar de lezing die ik geef op donderdag 13 februari in Zoetermeer. Ik geef de lezing samen met acupuncturist Monique Rietveld. Monique legt uit hoe acupunctuur kan helpen bij kinderwens. 13 februari 2014: Kinderwens – wat acupunctuur en voeding bijdragen, Zoetermeer

Nog meer activiteiten:
23 januari 2014: Introductiecursus 5-elementenvoeding, Den Haag
6 februari 2014: Kookmiddag Lunch zonder dipje, Den Haag (wachtlijst)
16 maart: Bijscholing voor professionals: De spijsvertering als basis, Amersfoort
23 maart 2014: Kookmiddag Lunch zonder dipje, Den Haag

Eerdere blogberichten:
Over gewicht – overgewicht? Goede voornemens en wetenswaardigheden rondom de BMI 

 

 

Commentaren (0)

Commentaar achterlaten

Meer weten? Boek een persoonlijk consult of kijk bij mijn cursusaanbod.